تاریخچه پژوهشکده
پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی فعالیت خود را از شهریورماه 1392 آغاز نموده است. ویژگی متمایز این پژوهشکده موقعیت آن در دانشگاه شهید بهشتی بهعنوان یکی از مهمترین دانشگاههای مادر در کشور میباشد.
چشمانداز پژوهشکده
پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری در افق چشمانداز 1404 دانشگاه، پژوهشکدهای است میانرشتهای، نظریهپرداز و الهامبخش در جهان اسلام در حوزهی سیاستگذاری علم و فناوری مبتنی بر پژوهشهای بنیادین، دارای نظام آموزشی پژوهشمحور مبتنی بر الگوی اسلامی - ایرانی، توانمند در پژوهشهای بنیادینِ حوزه مطالعات علم و فناوری، ارائهدهنده ساز و کارهای بومی در جهت حل مسائل بنیادین و سیاستی علم و فناوری کشور، مروج بنیادین به حوزه علم و فناوری و بهرهمند از اعضای هیاتعلمی متهد و متخصص.
چشمانداز پژوهشکده
ارائه الگوهای سیاستگذاری علم و فناوری مبتنی بر فهم و ارزیابی جنبههای معرفتی و اجتماعی علم و فناوری، بر اساس رهیافتهای حاصل از مطالعات اسلامی - ایرانی و راهکارهای حاصل از تعامل با سایر موسسههای پژوهشی - آموزشی دانشگاهی، برای برونرفت از بحرانهای ناشی از نگرش غربی به علم و فناوری و زمینهسازی برای اعتلای بنیه فکری و اخلاقی جامعه علمی.
اهداف کلی پژوهشکده
- 1- پژوهش برای بازشناسی تمام ساحتهای علم و فناوری نوین
- 2- پژوهشهای انتقادی در نگرش و جهتگیری علم و فناوری نوین
- 3- پایش مستمر تحولات بنیادین علم و فناوری دنیا و واکاوی ابعاد معرفتی و اجتماعی آن
- 4- پژوهش تاثیر متقابل علم و فناوری از یکسو و جامعه، فرهنگ، اقتصاد و سیاست از سوی دیگر
- 5- پژوهشهای میان رشتهای ناظر بر مسایل ایرانی و با استانداردهای جهانی
- 6- نظریهپردازی و ارائه الگو برای تصمیمگیرندگان حوزه علم و فناوری
- 7- ترویج تفکر انتقادی در حوزه علم و فناوری
- 8- تربیت نیروی انسانی متخصص